Kangen Water en Skepsis

Mijn antwoord op het verhaal van Skepsis
over Kangen Water

Mijn naam is Mazarine Hulskamp en ik drink sinds december 2012 Kangen water en ik ben SUPER blij dat ik dit water ontdekt heb! Niet alleen voor mezelf, maar ook voor de vele mensen die ik inmiddels heb zien opknappen door het drinken van dit water. Hierdoor heb ik besloten om veel tijd te investeren in het bekend maken van dit bijzondere water o.a. door het geven van een Kangen water Experience.

Ik vind het jammer dat er nog veel skeptische mensen rondlopen die, zonder het ooit zelf te hebben gedronken of te hebben onderzocht, het water belachelijk proberen te maken. Al geruime tijd heb ik nagedacht of ik dit bericht zou schrijven of niet. Ik heb toch maar besloten om het wél te doen, want ik krijg dit onzin verhaal te vaak voor mijn voeten geworpen. Daarbij geloven mensen dit verhaal nog eerder dan al het wetenschappelijk onderzoek én ze vertrouwen vaak ook niet meer op hun eigen positieve ervaring na het lezen van dit verhaal. Over welk verhaal heb ik dan?

Het verhaal van Skepsis over Kangen water

Deze mensen van Skepsis weten zeker, jahaa want zij zijn skeptisch en hebben dus overal verstand van, vooral van dingen die hun niet aanstaan, zonder enig wetenschappelijk of medisch onderzoek te verrichten, zonder ooit één fles Kangen water te hebben gedronken, dat Kangen water onzin is.

Het stuk is geschreven door Mirthe van Lieshout met redactionele aanvullingen van J.W. Nienhuys. Mirthe van Lieshout is docente Nederlands en freelance editor. J.W Nienhuys is bestuurslid en secretaris van de Stichting Skepsis en redacteur bij het tijdschrift Skepter. Van juli 2008 tot nov. 2010 was hij hoofdredacteur van de website van de Vereniging tegen de Kwakzalverij. Zijn dit de mensen bij wie je moet zijn voor gedegen onderzoek naar geïoniseerd water??

Dat er al meer dan 50 jaar wetenschappelijk onderzoek naar dit water is verricht dat zijn zij in hun skeptisch onderzoek “vergeten” te melden. Dat er in Japan al sinds 1974 in ziekenhuizen mensen worden geholpen door dit water, oeps ook “vergeten”. Dat pubmed vol staat met wetenschappelijk onderzoek naar dit bijzondere water is ook maar achterwege gelaten.

Hiernaast heb ik een gratis E-book voor je, waarin meer dan 30 artsen, wetenschappers en voedingsdeskundigen vertellen over hun ervaring met Kangen water.

Wat heeft Skepsis dan wél te melden

Al meer dan dertig jaar geleden begon de Amerikaanse firma Enagic met de verkoop van apparaten die zogeheten Kangenwater maken..” Echter, Enagic bestaat al 41 jaar ( sinds 1974 ) en is een JAPANS bedrijf!

Skepsis: “Volgens beterdrinkwater.com verkocht Enagic in de VS enkele jaren geleden 400 apparaten per maand, maar inmiddels 4000. Deze boodschap moet mensen niet alleen overhalen om voor hun eigen gezondheid zo’n apparaat aan te schaffen, maar vooral om zelf distributeur te worden…  Slim, want distributeurs nemen natuurlijk veel meer apparaten tegelijk af dan particulieren.”

Hun aanname laten ze klinken als een feit, maar Kangen Water distributeurs hoeven zelf geen apparaten op voorraad te hebben, want zij verkopen die niet. Enagic verkoopt rechtstreeks aan de klant. Dus distributeurs nemen helemaal niet meerdere apparaten tegelijk af, maar alleen 1 voor eigen gebruik.

Is het alkalisch of niet?

Skepsis: “Het idee van Kangenwater is dat het alkalisch, oftewel basisch is. Heel erg basisch is het niet. Het drinkwater in Zuid-Holland, dat net als al het Nederlandse drinkwater van uitstekende kwaliteit is, is al bijna even basisch als het Kangenwater.”

Echter, het Nederlandse drinkwater, ook dat van Zuid-Holland, zit tussen pH 7 en 8.  Het Kangen drinkwater begint bij pH 8,5 en loopt op naar pH 9,5. Aangezien dit een logaritmische schaal is, is dit dus een enorm verschil met het kraanwater.

Als we het gemiddelde van kraanwater pH 7 en 8 nemen = pH 7,5. Als we dit vergelijken met de hoogste pH van Kangen Water die gedronken wordt, pH 9,5, dan is dit laatste 100 x alkalischer. Dat is toch echt niet niks! (Overigens wordt in bepaalde omstandigheden ook pH 11,5 gedronken, wat dus 10.000 x zo alkalisch is als ons kraanwater).

Bovendien is ons drinkwater lang niet meer zo schoon als wij denken dat het is. Het zit vol met chemicaliën, medicijnresten en hormonen: Waterzuiveringsbedrijven luidden de noodklok. Daarbij komt nog dat de pH van kraanwater op een chemische manier wordt verhoogd. De pH van Kangen water wordt op een elektrische manier verhoogd. Dit is een totaal ander proces en heeft dus ook een ander effect op je lichaam.

Skepsis: “In een gezond persoon blijft de pH van het bloed stabiel. Daar zorgen de nieren en de longen voor. Het bloed bevat ook stoffen, zogenaamde buffers, met name bicarbonaat, die helpen om de pH stabiel te houden.”

Echter, er lopen helaas heel veel ongezonde en zieke mensen rond en dat dit water wel degelijk invloed heeft op het bloed kan je in deze video zien. Daarbij raken deze bicarbonaat buffers na je 40e steeds leger en leger (en tegenwoordig al veel eerder, gezien ons extreem verzurende dieet) en dan beginnen de klachten te ontstaan.

Het bloed kan een pH van 7,3 hebben, maar ook een pH van 7,45. Het lijkt een heel klein verschil, maar het betekent wel dat het bloed zo’n 65% meer zuurstof bevat!

Hoezo geen antioxidanten?

 Skepsis: “De verschillende aanbieders van Kangenwatermachines grossieren in nog meer onbegrepen, achterhaalde en onzinnige ideeën. Ze prijzen het water niet alleen aan omdat het basisch is, maar er is ook een tweede claim: het water zou veel antioxidanten bevatten. Behalve dat de werking van antioxidanten niet bewezen is, is er nog iets aan de hand: Kangenwater heeft helemaal geen antioxidante werking.”

Echter, er is veel wetenschappelijk onderzoek te vinden op pubmed over de anti-oxidante werking van dit water: Pubmed en andere Clinical Studies. Met een ORP (Oxidation Reduction Potential) meter kan je wel degelijk meten of een vloeistof een anti-oxidant werking of juist een oxiderende werking heeft. Ook hieruit blijkt weer dat deze mensen van Skepsis nog nooit een presentatie hebben bijgewoond of verstand hebben van het doen van gedegen onderzoek. Ze hebben namelijk niks onderzocht!

Kunnen wij de pH testen van Kangen water?

Skepsis: “Het zou misschien interessant zijn om de pH van het water uit zo’n machine van Enagic eens te testen om te zien of de specificaties kloppen….pH van 8,5 tot 9,5 en tegelijk per seconde zuur water (beauty water) met een pH van 5,5-6,5. De getallen kloppen waarschijnlijk alleen in een gebied met niet al te hard water.”

Echter, deze test wordt op iedere Kangen presentatie gedaan. Ook hier is weer duidelijk dat de mensen van Skepsis inderdaad nog nooit zelf iets uitgetest hebben of ook maar íets goed onderzocht hebben.

Bovendien weten ze de getallen ook niet juist te schrijven, aangezien de pH van de bovenste en onderste slang samen steeds 14 zijn. En zoals je zelf kunt zien is 6,5 + 9,5 samen 16 en 5,5 + 9,5 is samen 15. Ze hebben er wel eentje goed, 8,5 + 5,5 klopt, want dat maakt wel 14. Dus rekenen met pH van beide waterstralen kunnen de mensen van Skepsis al evenmin.

Zouden microclusters en hexagonaal water echt bestaan?

Skepsis: “Sommige van dit soort machines worden verkocht met nog een derde claim, namelijk dat het water ‘microclusters’, dus kleine groepjes watermoleculen bevat. Dat zou ook weer buitengewoon gezond zijn. Speciaal kleine clusters zouden het water ‘natter’ maken. Men ziet ook wel staan dat het water ‘hexagonaal’ (zeshoekig) is. Ook dit is onzin. …De bewering dat behandeld water meer microclusters heeft, slaat nergens op, nog afgezien van de volkomen fictieve gezondheidsvoordelen van zulke clusters.”

Dan wil ik hen graag verwijzen naar Dr. Mu Shik Jhon die 40 jaar wetenschappelijk onderzoek heeft gedaan naar hexagonaal water. Hij heeft meer dan 250 wetenschappelijke publicaties uitgebracht en meer dan 30 internationale prijzen en eervolle vermeldingen ontvangen.

En als je zelf dit water hebt gedronken, dan weet je uit ervaring dat je héél veel Kangen water kan drinken zonder een volle ‘klotsmaag’ te krijgen, wat je van ander water wel krijgt. Dus inderdaad: het wordt een stúk beter opgenomen dan ander water.

Nog meer onzinnige claims!?

Skepsis: “Er worden nog veel meer onzinnige claims over dit alkalische water gemaakt, bijvoorbeeld dat het bacteriedodend zou zijn, of het immuunsysteem zou versterken (een typisch alternatieve bewering).”

Echter, in dit filmpje wordt met een Ensure ATP meter getest hoe bacteriedodend het sterk zuur water ( pH 2.5 ) is. Ook jammer dat hier niet naar gekeken is.

Wat vinden artsen en wetenschappers van Kangen water?

Hiernaast heb ik een video met een aantal artsen en wetenschappers. Misschien ook leuk om eens échte ervaringsdeskundigen te horen. 

Kangen Water Experience

Ben je na het lezen van mijn verhaal nieuwsgierig geworden naar dit bijzondere water? Kom dan naar de  Kangen water experience .

GRATIS E-book

DOWNLOAD  hier mijn GRATIS e-book “Doctors, Scientists and Nutritionists on Kangen Water”.

Na het lezen van dit boek en het bekijken van de video’s die hier in staan, kan je niet meer twijfelen aan de kracht van dit bijzondere water.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Kangen Water en Skepsis”